Тим од ученици на нашето училиште учествува на втората средба во Нирегхаза Унгарија.На овие работилници учествуваат нашите партнери од Катанија-Италија, Истанбул-Турција, Калтиненаи-Литванија и домаќините Нирегхаза-Унгарија со по 5 ученици.
Учениците изработуваат мобилни апликации за потребите на наставата.