“Еffective use od mobile applications“ – проектот во кој учествуваа учениците од средното општинско економско правно и трговско училиште „Кузман Јосифоски – Питу“ преку Erasmus+.
Учениците, заедно со ученици од Италија, Унгарија и Турција имаа можност да ја посетат Литванија и да бидат дел од проектот.
Овие пет ученици беа тимот што ја претставуваше Македонија и економското училиште за време на еднонеделниот престој во Литванија

-Михаела Анастасовска III 3
-Симеон Милошески III 4
-Стефани Клекачкоска II 3
-Ивона Настеска II 3
-Кристијан Трајковски IV 5
Со учениците како ментори на средбата присуствуваа професорите Мимоза Мијоска и Анета Наумческа