Четврток, Септември 19, 2019
Текст
активности

Нашето училиште завзема  главно учество во сите општински и државни проекти и активности како и внатре во самото училиште. Тука спаѓа комуналното уредување на самиот  училишен  двор при што спаѓаме меѓу  најдобро уредените училишни дворови во нашата општина  како и самите  училници, при што чувството да се престојува во училниците  е  доста пријатно. Истовремено активно учество завземаме и во општинските и државните проекти а особено активно учество имаме во акцијата "Ден на дрвото" што секоја година традиционално се одржува под покровителство на маестро-баритон од светски ранг  Борис Трајанов инаку наш сограѓанин. Исто така  заедно со Црвен Крст од нашето училиште учествуваме во собирни акции  во парични средства и облека и ги поклонуваме онаму каде што има потреба т.е онаму каде што настанала елементарна непогода или во семејства каде што сиромаштијата затропала на нивната врата, а истовремено активно учество завзема и во Крводарителни акции  под покровителство на Црвениот Крст и медицинскиот центар на нашиот град. Исто така една од многу бројните активности во нашето училиште е секоја година на 25 Февруари кога по повод патрониот празник на нашето училиште од многубројните активности(драмски,литературни,ликовни секции) потпомогнати од врните професори ментори како и учениците се одржуваат  во театарот "Војдан Чернодрински" каде што најдобрите точки продолжуваат  т.е го претставуваат нашето училиште  на 25 Февруари. Имено сето почнува од училишниот  двор , со поставување на свежо цвеќе пред спомен пистата на Кузман  а потоа се оди до вечното почивачиште т.е "Могилата на непобедените" и исто така се поставување на свежо цвеќе пред бистата.

ИЗВЕШТАЈ - регионалниот натпревар на знаење, вештини и способности од областа на бизнисот

Одржан на 28 јануари 2012 година во просториите на СОТУ„Ѓорѓи Наумов“ во Битола. Организатор: СОТУ„Ѓорѓи Наумов“ – Битола во соработка со Бизнис инкубаторот од Битола Учесници: тимови на ученици и наставници / ментори на тимовите од средни училишта од регионот.

Повеќе...

Соработка на УК со реално трговско друштво

Во рамките на предметот практична настава во насоката економски техничар работат виртуелни училишни компании, кои соработуваат со реални компании.УК од IV-7 клас „Слатка  Магија“ се занимава со трговија на  големо со шеќер, чоколада и слатки од шеќер.

Повеќе...

Ден на дрвото - засади ја својата иднина

Акцијата засади дрво, засади ја својата иднина -2012 година

Ученицитеод СОУ „Кузман Јосифоски -Питу“ заедно со своите професори учествуваа во акцијата Засади дрво, засади ја својата иднина.

Повеќе...

ВИДЕО: Советување на родители

Во продолжение погледнете го видео материјалот за советување на родители за оние ученици кои имаат слаби оцени или неоправдани изостаноци.

Повеќе...

Економско училиште претставник од Македонија на контакт семинар во Универзитетот Бирминген во Англија

slika5Контактниот семинар во Универзитетот Бирминген од Англија, организиран од Националната Агенција за мобилности во образованието, која ги користи Европските фондови за подобрување на образовниот процес, беше место каде што СОЕПТУ Кузман Јосифоски Питу од Прилеп, беше презентирано пред 64 учесници од 21 земја од Европска Унија.

Повеќе...

Ораторска вечер

         Во просториите на градската библиотека „Борка Талески“ во Прилеп, на 4.06.2012 година со почеток во 18:00 часот беше одржана последната активност, ораторска вечер, на учениците од правната секција во соработка со младинската организација „Здружение на млади економисти“ од нашето училиште, со која се заокружи уште една успешна учебна година.

Повеќе...

Презентација на филмот Pay it forward

Се започна пред еден месец, кога на предлог на мојaта професорка по информатика Јасминка го гледав филмот Pay it forward. Од тогаш почнаа да се редат мисли за животот и да ја преиспитувам пораката од овој филм.

Повеќе...

Драмска секција на натпревар ЕУ

Драмската секција при СОЕПТУ "Кузман Јосифоски-Питу" Прилеп беше на натпревар "ЕУ ЗА СИТЕ ГЕНЕРАЦИИ" одржан во Скопје.

Повеќе...

Посета на градот Сандански, Бугарија

Сандански БугаријаНа покана од средното стручно училиште – Земјоделска професионална гимназија „Климент Темирјазев “ – Сандански , Бугарија претставници од СОЕПТУ„Кузман Јосифоски – Питу “- Прилеп, предводени од директорката Наталија Ацеска на 21 и 22 април 2012 год. престојуваа во прекрасното туристичко место.

Повеќе...

Повеќе Артикли...

Забава

Изберете јазик

Присутни

Има 67 гости присутни

Избор на профил ?

Пријатели

opstina-baner moncsoobroglobeenoprogrammepepdrzavna-maturaednevnikdpicode blockslogo-partner-germanija