Сабота, Февруари 29, 2020
Текст
активности Крводарителска Акција

ПОВИК ЗА АПЛИЦИРАЊЕ

Во согласност со правилата од грантот за Проектот “CRITICAL THINKING” кој е финансиски поддржан и спроведуван во рамките на Програмата Еразмус+ на Европската Комисија , а менаџирана од страна на Националната агенција за Европски образовни програми и мобилност за реализирање на проектотДиректорот на СОУ “Кузман Јосифоски Питу“ од Прилеп распишува

ПОВИК ЗА АПЛИЦИРАЊЕ

За учество на ученици во проектот РАЗВОЈ НА КРИТИЧКО МИСЛЕЊЕ, КОМУНИЦИКАЦИСКИ И СОЦИЈАЛНИ ВЕШТИНИ мобилност која ќе се реализира во Анкара Република Турција во период од 13 до 19 Јануари 2020год вклучувајќи го и патувањето.

Право на аплицирање имаат ученици со примерно поведение, со одлични комуникациски и компјутерски вештини, со познавање на англиски јазик, од сите профили кои учат во прва, втора, трета и четврта година при СОЕПТУ„Кузман Јосифоски -Питу“- Прилеп

Учениците кои се заинтересирани да аплицираат за оваа мобилност треба да доставаат :

- Мотивациско писмо

$1- CV на англиски јазик ;

Избраните кандидати треба да изработат мултимедијална презентација на англиски јазик во која има и видео клипови на тема "Вистината и лагата за имиграцијата - колку медиумите манипулираат со јавното мислење и кои техники ги користат за таа цел."

Документацијата се доставува до архивата на СОУ “Кузман Јосифоски Питуул.„Цар Самоил“ 1А Прилеп, не подоцна од 21.11.2019г. или на email Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите .Сите апликанти ќе бидат повикани на интервју кое ќе се одржи на 22.11.2019 година во 10 часот.

Проектот предвидува во мобилноста да бидат вклучени 6( шест) ученици.

 Директор

 Билјана Марковска

Датум:15.11.2019 г.

Забава

Изберете јазик

Присутни

Има 49 гости присутни

Избор на профил ?

Пријатели

opstina-baner moncsoobroglobeenoprogrammepepdrzavna-maturaednevnikdpicode blockslogo-partner-germanija