Сабота, Февруари 29, 2020
Текст
активности Крводарителска Акција

Крводарителска Акција

ЛМО „Кузман Јосифоски - Питу“ организираше крводарителска акција , во соработка со НВО „Младински Совет“ Прилеп.Крв дадоа 20 ученици кои се полнолетни. 

Акцијата беше презентирана и на локалните медиуми , при што акцијата беше прогласена за успешна.
Тое т.е мотото на оваа акција е да се покаже хуманоста на нашите соученици кои што со скапоцената течност која живот значи спасуваат многу човечки животи. Оваа акција се повторува скоро секоја година а крв имаат можност да даруваат учениците кои што се полнолетни.


Забава

Изберете јазик

Присутни

Има 48 гости присутни

Избор на профил ?

Пријатели

opstina-baner moncsoobroglobeenoprogrammepepdrzavna-maturaednevnikdpicode blockslogo-partner-germanija