Недела, Јануари 19, 2020
Текст
активности Посета на Германија

Посета на Германија

Директорката Наталија Ацеска, професорките Мануела Котеска и Спасија Нешкоска, беа поканети на подготвителна средба од училиштето ,,Ратко Штокел,, од Мелзунген – Германија,со цел договарање на идни заеднички активности како што се меѓусебна размена на учениците од нашето училиште во Септември 2012 год. и учениците од Германија во Април или Мај 2013 год.

germany-(1) thumbЗа време на посетата на манифестацијата ,,Ден на отворени школски врати,, нашите професори имаа можност да се запознаат со најразлични проекти кои се дел од секојдневието на учениците од Германија. Преку овие проекти учениците сами се запознаваат со различни аспекти од животот на различни социјални групи-бездомници, тинејџери - родители, хендикепирани и сл.germany-(2) thumb
Училиштето поседува сопствена станица за напојување со електрична  енергија на автомобилите и веспите од училиштето кои се движат на електрична енергија. Во училиштето има голема конструкција на фотоволтаични панели со кои енергијата од сонцето се претвора во електрична енергија.


Посета на Германија Посета на Германија Посета на Германија Посета на Германија Посета на Германија Посета на Германија Посета на Германија Посета на Германија Посета на Германија Посета на Германија Посета на Германија

Забава

Изберете јазик

Присутни

Има 51 гости присутни

Избор на профил ?

Пријатели

opstina-baner moncsoobroglobeenoprogrammepepdrzavna-maturaednevnikdpicode blockslogo-partner-germanija