Петок, Јануари 24, 2020
Текст
активности Посета од Малезијци

Посета од Малезијци

19 Ноември 2011, Прослава на Големиот празник Свети Никола во Прилеп. Во нашето училиште покрај редовните активности тој ден и активното учество на збиднувањата на градскиот плоштад, организирани од Локалната самоуправа, имаше и посета од значајно гости од Малезија.

malezija5 thumbИмено, професорот Калаимани Супрамани од Куала Лумпур, истовремено координатор за Азискиот континент во рамките на ЕНО Програмата (www.enoprogramme.org) беше во работна посета на нашето училиште, со цел да се воспостават темелите на пријателски врски помеѓу двата училишни центри.malezija6 thumb Гостите се запознаа со учениците и наставниците, присуствуваа на неколку наставни часови, а потоа се приклучија на активностите на градскиот плоштад по повод прославата на патронот на нашиот град, Свети Никола.

Посета од Малезијци во нашето училиште Посета од Малезијци во нашето училиште Посета од Малезијци во нашето училиште Посета од Малезијци во нашето училиште Посета од Малезијци во нашето училиште

Забава

Изберете јазик

Присутни

Има 46 гости присутни

Избор на профил ?

Пријатели

opstina-baner moncsoobroglobeenoprogrammepepdrzavna-maturaednevnikdpicode blockslogo-partner-germanija