Петок, Јануари 24, 2020
Текст
активности Виртуелни компании

Соработка на УК со реално трговско друштво

Во рамките на предметот практична настава во насоката економски техничар работат виртуелни училишни компании, кои соработуваат со реални компании.УК од IV-7 клас „Слатка  Магија“ се занимава со трговија на  големо со шеќер, чоколада и слатки од шеќер.

Партнер фирма за соработка ни е ДОО „ Дониа“ – Прилеп. Во рамките на таа соработка на 05.11.2012. во училишните простории беше одржана презентација од страна на регионалниот директор за продажба и маркетинг на ДОО „Дониа“, Дражен Котески.На презентацијата присуствуваа учениците од IV-7 клас, професорот Илчо Јорданоски кој ја води виртуелната УК, заменик-директорката Спасија Нешкоска и гостин од САД, Ерин Хулихан.Учениците се запознаа со функционирањето на ДОО „Дониа“, организацијата на фирмата и начинот на работење.Посебен акцент беше ставено на вработувањето, потребни документи за вработување, вршење интервју за вработување и избор на вработени.УК ДОО „Слатка Магија“ – Прилеп  и учениците од IV -7 клас се заблагодаруваат на ДОО „Дониа“ за соработката.

Соработка на УК со реално трговско друштво Соработка на УК со реално трговско друштво Соработка на УК со реално трговско друштво Соработка на УК со реално трговско друштво Соработка на УК со реално трговско друштво Соработка на УК со реално трговско друштво

Забава

Изберете јазик

Присутни

Има 58 гости присутни

Избор на профил ?

Пријатели

opstina-baner moncsoobroglobeenoprogrammepepdrzavna-maturaednevnikdpicode blockslogo-partner-germanija