Започна учебната година 2020/21

Првото училишно ѕвонче го најави стартот на новата учебна година во СОУ,, Кузман Јосифовски Питу”. Online Наставата се одвиваше во најдобар ред и взаемна комуникација помеѓу наставниот кадар и учениците преку платформата Microsoft tems. Учениците и нивните професори со нетрпение го чекаа овој момент на почеток на

Повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА УЧЕЊЕ ОД ДАЛЕЧИНА

ИЗВЕСТУВАЊЕ до родителите на учениците од основните и средните училишта за потребните конфигурации на ИТ уредите за користење  на Националната платформа за учење на далечина  Почитувани родители, Во продолжение се наведени минималните конфигурации на ИТ уредите со кои Вашето дете ќе може да ја следи наставата преку

Повеќе

Тридневна обука за усовршување на националната платформа за учење на далечина

          Националната платформа за учење на далечина во нашето училиште беше успешно спроведена на 21, 22 и 23 Септември од страна на претходно обучените колеги кои извршија дисеминација на останатиот колектив. Националната платформа беше презентирана со сите нејзини ресурси и активности и со тоа сите колеги се

Повеќе

Маркетинг план во соработка со АД Витаминка

Маркетинг планот на нашето училиште оучествуваше на он лајн натпреварот на МАССУМ кој се одржа во тешки и скоро невозможни услови. Сепак постигнат е добар успех со освојување на четвртото место. Голема благодарност до АД „Витаминка„ за соработката и поддршката. На натпреварот екипата од економско се претстави

Повеќе