Освоена награда на иновативен камп

Од 25 ноември – 09 декември 2020 беше организиран Камп на иновации во банкарски сектор -Натпревар на средношколци во претприемнички вештини на тема :ЗЕЛЕН БИЗНИС-ЗЕЛЕН КРЕДИТ под покровителство на Џуниор Ачивмент .Нашето училиште зеде учество со тим составен од 8 ученици. Александра Јосифоска Ивана Трпкоска Тамара Лашкоска

Повеќе

Маркетинг план во соработка со АД Витаминка

Маркетинг планот на нашето училиште оучествуваше на он лајн натпреварот на МАССУМ кој се одржа во тешки и скоро невозможни услови. Сепак постигнат е добар успех со освојување на четвртото место. Голема благодарност до АД „Витаминка„ за соработката и поддршката. На натпреварот екипата од економско се претстави

Повеќе

УСПЕШЕН НАСТАП НА МАССУМ НАТПРЕВАРОТ

Учениците од нашето училиште зедоа учество на МАССУМ државниот натпревар помеѓу сите средни стручни училишта во Македонија. И покрај новонастанатите случувања со корона вирусот, сепак нашите ученици успешно настапија на овој натпревар. Постигнати се следните резултати:1. Валентин Димитриоски трета година 2ро место во категоријата “Кариерно портфолио”. Во

Повеќе

Натпревар лидер на струката

Кога теоријата и праксата низ четиригодишно стручно оспособување ќе обезбедат освојување на две први места, едно второ и едно трето на натпревар од државен карактер, гордоста не може да изостане. Горди сме на нашите ученици! А учениците се горди на стекнатите долготрајни знаења од областа на економијата,

Повеќе

Учениците од СОУ „Кузман Јосифоски-Питу“ Преку освоените награди пренесуваат порака до целиот свет

На неодамнешниот конкурс по повод 21-ви февруари, Денот на мајчиниот јазик во организација на Невладината Инфо – Сега, на тема „Креативноста на мајчиниот јазик“, ученичката Лина Димоска од II година во СОЕПТУ„Кузман Јосифоски -Питу“, освои прва награда за расказот Небо од светилки. Преку својата творба и креативност ученичката

Повеќе