Голема благодарност до нашиот професор Методи Исков за муралот кој го разубави нашиот училишен двор.

Да се биде учител, наставник, професор е најблагородната, најубавата, но и воедно многу одговорна професија која подразбира посветување и одрекување. Посветување не само кон младата личност, но и кон секој кому му се потребни знаења и вештини. Постојана и посветена работа за подобрување на квалитетот во образовниот

Повеќе

ПРЕПОРАКИ ЗА ОДНЕСУВАЊЕ НА НАСТАВНИЦИТЕ И УЧЕНИЦИТЕ ЗА ВРЕМЕ НА НАСТАВАТА ОД ДАЛЕЧИНА

Општи одредби Препораките се однесуваат на сите јавни основни и средни училишта и се во насока да се поддржи реализација на ефективна и ефикасна онлајн настава, да се обезбеди етичко однесување на наставниците и учениците за време на реализација на наставата од далечина. 2. Реализација на наставата

Повеќе

ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ШТЕДЕЊЕТО 31.НОЕМВРИ

По повод светскиот „Ден на штедењето“ 31 октомври учениците од 4 – та година, економски и правен техничар при нашето училиште достоинствено го одбележаа. Своите вештини, знаења и креативност ги преточија во презентации и дебати со помош на нивните наставници – ментори. Докажаа дека и во овие

Повеќе

ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ШТЕДЕЊЕТО 31.НОЕМВРИ

По повод светскиот „Ден на штедењето“ 31 октомври учениците од 4 – та година, економски и правен техничар при нашето училиште достоинствено го одбележаа. Своите вештини, знаења и креативност ги преточија во презентации и дебати со помош на нивните наставници – ментори. Докажаа дека и во овие

Повеќе