Вторник, Јануари 21, 2020
Текст

Економското училиште повторно со постигнати награди

Учениците од економското училиште повторно се закитија со награди на литературниот конкурс организиран од Клубот на Литературните творци на град Прилеп по повод Св.Никола-патрон на градот.Учениците се натпреваруваа во две категории и тоа најдобра лична творба ( поезија) и најдобра лична творба (проза).

Освоени се неколку втори и неколку трети награди во двете категории од страна на ученичките: Михаела Ржаникоска, Викторија Цветаноска, Христина Нунеска,Тамара Мирческа и Сара Тасеска-ученички од прва и втора година при СОЕПТУ„Кузман Јосифоски-Питу“ Среќни на успесите на ученичките се и нивните менторки,професорките по Македонски јазик и литература: Соња Мирческа и Цеца Видова-Трајческа. Манифестацијата се изведуваше во просториите на Градската библиотека „Борка Талески“-Прилеп.

економско економско економско

Забава

Изберете јазик

Присутни

Има 47 гости присутни

Избор на профил ?

Пријатели

opstina-baner moncsoobroglobeenoprogrammepepdrzavna-maturaednevnikdpicode blockslogo-partner-germanija