Четврток, Декември 12, 2019
Текст
ЛМО ЛМО Свечено полагање на свежо цвеќе по повод патрониот празник

Свечено полагање на свежо цвеќе по повод патрониот празник

slika1Во агендата за патрониот празник, покрај свечената академија се одржува и свечено полагање на цвеќе пред “Бистата на Кузман Јосифоски – Питу”,  “Спомен домот на Кузман Јосифоски – Питу”,  во училишниот двор како и на  “Могилата на непобедените”.

 

Во оваа свеченост како втора делегација  цвеќе полагаше и претседателот со два членови од Локалната Младинска Организација (ЛМО) при СОУ “Кузман Јосифоски - Питу”  , додека втората делегација се состоеше од професори и директорката на училиштето. Во чест на патронот имаше едно минутно молчење.

Новинари: Елена Парапанска, Ивана Илиеска, Александар Кочоски.

Свежно цвеќе по повод патрониот празник Свежно цвеќе по повод патрониот празник Свежно цвеќе по повод патрониот празник Свежно цвеќе по повод патрониот празник

Забава

Изберете јазик

Присутни

Има 89 гости присутни

Избор на профил ?

Пријатели

opstina-baner moncsoobroglobeenoprogrammepepdrzavna-maturaednevnikdpicode blockslogo-partner-germanija