Недела, Јануари 19, 2020
Текст

МЕЃУНАРОДЕН НАТПРЕВАР

МЕЃУНАРОДЕН НАТПРЕВАР
ОЛИМПИЈАДА ВО ФИНАНСИСКА МАТЕМАТИКА И АКТУАРСТВО
Натпреварот се одржа во Фон универзитетот на 23.03.2019 година.
Во категоријата сениори СРЕБРЕН МЕДАЛ освои ученичката
МАРИЈА НИКОЛОСКА ученичка во III-5 клас додека ЕЛЕНА ТАЛЕСКА од III-4 клас доби пофалница.
На натпреварот учествуваа 258 ученици од повеќе европски земји кои учат во стручни економски училишта.
Во категоријата јуниори БРОНЗЕН МЕДАЛ освоија учениците
ВАЛЕНТИН ДИМИТРИОСКИ од II-6 и
АНГЕЛА НЕДЕЛКОСКА од I-6 додека
МАРТИН АТАНАСОСКИ од II-6 освои поени за пофалница. Во оваа категорија учествуваа 310 ученици од економските училишта во Европа.
Учениците се подготвуваа под менторство на нивните професори по математика Маргарита Анѓелкоска, Жарко Смоквоски и Билјана Ѓеорѓиеска

Забава

Изберете јазик

Присутни

Има 42 гости присутни

Избор на профил ?

Пријатели

opstina-baner moncsoobroglobeenoprogrammepepdrzavna-maturaednevnikdpicode blockslogo-partner-germanija