Среда, Октомври 16, 2019
Текст
секции Новинарска Размена на ученици – гости од Германија

Размена на ученици – гости од Германија

germany-1-thumbВеќе одамна започнатата соработка на нашето училиште со гимназијата “Таки Даскало” од Битола,и партнерското училиште “Ратко Штокел” од Мелзунген продолжи овој пат и во Прилеп,со посета на германските ученици.Ученичката размена се одвиваше од 01.04.2013г., до 05.04.2013г.

Нашите ученици,и професорката Мануела Котеска по германски јазик,се покажаа како навистина добри домаќини кои одлично ја пречекаа германската група на ученици,и две професорки од Мелзунген.Во Прилеп престојуваа два дена,во кои извршија повеќе активности,како разлгедувањето на градот Прилеп,неговите знамености,традицијата итн.Наредниот ден продолжи со посета на нашето училиште,следење на настава,презентации од нашите,и нивните ученици,како и е квиз за сите учесници во проектот.Целиот овој прокет заврши со посета на градот Охрид на 05.04.2013г кога,сите заедно ја изработија евалуацијата на проектот,и изработка на трустичките водичи за градовите Прилеп,Битола и Охрид од страна на германските ученици.

Новинари:
Ивана Илиеска , Елена Парапанска

Забава

Изберете јазик

Присутни

Има 90 гости присутни

Избор на профил ?

Пријатели

opstina-baner moncsoobroglobeenoprogrammepepdrzavna-maturaednevnikdpicode blockslogo-partner-germanija