Среда, Октомври 16, 2019
Текст
секции Новинарска Извештај од натпреварот во драми во Скопје на филозофски факултет

Извештај од натпреварот во драми во Скопје на филозофски факултет

dam thumbВо недела, 12 мај 2013 на филозофскиот факултет во Скопје се одржа натпревар во драми.Учениците од СОЕПТУ „ Кузман Јосифоски – Питу “ – Прилеп го освоија првото место  со драмата „Промена “

која ја напиша ученикот Доан Сулејманоскиод четврта година.Во драмата учествуваа : Димитар Мирчески, Доан Сулејманоски, Николина Кочоска, Александар Кочоски, Симона Илиоска, Денис Димески, Емил Јованоски, Димоска Лина, Благојче Мојаноски, Ерика Размоска, Филип Бумбароски и Валентин Стојкоски. За костимографијата се погрижи Наталиjа Трајкоска, а за сценографија Филип Котески. Драмата беше водена под менторство на професорките по македонски јазик Цеца Видова – Трајческа и Лидија Паноска.

НАТПРЕВАРОТ ВО ДРАМИ ВО СКОПЈЕ НА ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ НАТПРЕВАРОТ ВО ДРАМИ ВО СКОПЈЕ НА ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ

Забава

Изберете јазик

Присутни

Има 65 гости присутни

Избор на профил ?

Пријатели

opstina-baner moncsoobroglobeenoprogrammepepdrzavna-maturaednevnikdpicode blockslogo-partner-germanija