Среда, Октомври 16, 2019
Текст
секции Новинарска Денови на занаетчиството

Денови на занаетчиството

prva thumbНа ден 21.12.13 год., по повод манифестацијата „Денови на занаетчиството“ во Центарот за култура „Марко Цепенков“ беше отворен „Фестивалот на занаетчиство и креативност“

на кој присуствуваа занаетчии од Прилеп, Крушево и Скопје,но и ученици од средните стручни училишта.Исто така, во просториите на Градска библиотека „Борка Талески“ беше одржана панел дискусија на тема „Занаетчиството како идна професија“. На оваа панел дискусија присуствуваа претставници од Регионалната занаетчиска комора – Прилеп, вклучувајќи го директорот на СОУ „Ристе Ристески – Ричко“ - Прилеп, како еден од петмината презентери, гостин беше и градоначалникот на град Прилеп г-н Марјан Ристески. На оваа панел дискусија присуствуваа професори и ученици од СОЕПТУ „Кузман Јосифоски – Питу“ - Прилеп. На истата, од страна на градоначалникот на град Прилеп, беше доделено и признанието „Занаетчија на годината“, кое му припадна на стакларот Боро Ѓелев.

Денови на занаетчиство Денови на занаетчиство Денови на занаетчиство

Новинарска секција

Забава

Изберете јазик

Присутни

Има 84 гости присутни

Избор на профил ?

Пријатели

opstina-baner moncsoobroglobeenoprogrammepepdrzavna-maturaednevnikdpicode blockslogo-partner-germanija