Понеделник, Февруари 17, 2020
Текст
секции Рецитаторска

Рецитаторска Секција

Во нашето училиште години по ред постои и работи Рецитаторската секција со учениците и професорот  по Македонски јазик и литература Цеца Видова-Трајческа.Составена е една целна група на ученици-љубители на убавиот пишан збор.Учениците талентирани за пишување најчесто работат на теми актуелни на настаните и случувањата во нашата земја.Се појавуваме на чести натпревари и конкурси и досега имаме постигнато многу позитивни резултати и награди,учества на многу литературни збиднувања и други манифестации.Рецитаторската секција секогаш му е од помош на професорот по Македонски јазик и литература да го открие талентот кај ученикот кон овој вид на уметност-пишување на уметнички текст-поезија и проза.

П.С Пишувајте и творете затоа што ако имаш творечки дух и талент имаш богата и полна душа.

Рецитаторска секција Рецитаторска секција Рецитаторска секција Рецитаторска секција  Рецитаторска секција  Рецитаторска секција  Рецитаторска секција  Рецитаторска секција Видео - Рецитаторска секција

Забава

Изберете јазик

Присутни

Има 71 гости присутни

Избор на профил ?

Пријатели

opstina-baner moncsoobroglobeenoprogrammepepdrzavna-maturaednevnikdpicode blockslogo-partner-germanija