Понеделник, Февруари 17, 2020
Текст
За нас Училишен весник

Учениците од СОУ „Кузман Јосифоски-Питу“ Прилеп освојуваат награди

За младите поети и вљубеници во убавиот пишан збор, годинава од 15.11 2012 до 20.11.2012 Младинската организација ФЕМУ2 при СОУ „Коле Нехтенин“ од Штип по повод Светскиот ден на детето распиша: Државен литературен награден конкурс за песна и есеј на тема: „Избришете ја солзата во невиното детско око, таа најмногу го боли праведното срце“

Повеќе...

Осми Март

Беше прилично обичен ден , мислам - петок. Две вредни девојчиња од Iѓ побараа да одвојам време за дополнителна настава и да им објаснам некои наводно „нејасни работи“ пред оценувањето кое беше закажано за часовоте во наредната седмица.

Повеќе...

Петте најизолирани цивилизации

Наспроти брзото зголемување на бројот на жители на Земјата и проширувањето на цивилизациите, на светот сè уште постојат изненадувачки голем број на култури кои се речиси недопрени од модерното општество и развој.

Повеќе...

ДЕН НА ЕКОЛОГИЈАТА

Да се грижиме за околината значи ѓубрето да го фрламе на одредено место, помалку возење на автомобили, по можност- велосипеди, да употребуваме еколошки неотровни средства за домаќинство, има и многу други што се неопходни да се допринесе за почиста околина и поздрава средина.

Повеќе...

Интервју со Ивана Ѓоргоска

Во денешно време се по актуелни се “малдите писатели”, кои со својата вешта рака и понекогаш малку фантазија знаат точно да допрат до вашето срце и со само една реченица да ве освојат! Во нашето училиште се појави еден таков талент – Ивана Ѓоргоска која ја напиша својата прва книга “Ангел без крилја”.

Повеќе...

Небо од светилки

Се започна кога најмалку очекував.Откако за прв пат ги здогледав тие шарени очи во огромната толпа на луѓе кои итаа кон плоштадот сватив дека тоа се оние вистинските, оние кои сакам секое утро да ме гледаат, а ноќите да ги минуваат покрај мене. Сакав да му се доближам некако, но не знаев како. Сакав да дознаам нешто повеќе за него, да знаам кој е и какви се неговите мечти и соништа.

Повеќе...

Повеќе Артикли...

Страница 1 од 2

<< Почеток < Пред 1 2 Следно > Крај >>

Забава

Изберете јазик

Присутни

Има 77 гости присутни

Избор на профил ?

Пријатели

opstina-baner moncsoobroglobeenoprogrammepepdrzavna-maturaednevnikdpicode blockslogo-partner-germanija