Недела, Јануари 19, 2020
Текст
За нас Училишен весник Литературно катче

ЕСЕЈ:Избришете ја солзата од невиното детско око ...

Избришете ја солзата од невиното детско око таа најмногу го боли праведното срце

Да можам да ви ги дадам моите очи, ќе можете да го видите светот во поинакви бои, проѕирни скоро и невидливи. 

Повеќе...

Небо од светилки

Се започна кога најмалку очекував.Откако за прв пат ги здогледав тие шарени очи во огромната толпа на луѓе кои итаа кон плоштадот сватив дека тоа се оние вистинските, оние кои сакам секое утро да ме гледаат, а ноќите да ги минуваат покрај мене. Сакав да му се доближам некако, но не знаев како. Сакав да дознаам нешто повеќе за него, да знаам кој е и какви се неговите мечти и соништа. Покрај мене беше Маја, мојата најдобра другарка коja ги познаваше речи си сите момчиња во градот. Помислив дека мора да го познава него.

Повеќе...

УЧЕНИЦИТЕ ОД СОЕПТУ „КУЗМАН ЈОСИФОСКИ -ПИТУ“, ПРЕКУ ОСВОЕНИТЕ НАГРАДИ ПРЕНЕСУВААТ ПОРАКА ДО ЦЕЛИОТ СВЕТ

На неодамнешниот конкурс по повод 21-ви февруари, Денот на мајчиниот јазик во организација на Невладината Инфо - Сега, на тема „Креативноста на мајчиниот јазик“, ученичката Лина Димоска од II година во СОЕПТУ„Кузман Јосифоски -Питу“, освои прва награда за расказот Небо од светилки.

Повеќе...

Забава

Изберете јазик

Присутни

Има 39 гости присутни

Избор на профил ?

Пријатели

opstina-baner moncsoobroglobeenoprogrammepepdrzavna-maturaednevnikdpicode blockslogo-partner-germanija