Првото училишно ѕвонче го најави стартот на новата учебна година во СОУ,, Кузман Јосифовски Питу”. Online Наставата се одвиваше во најдобар ред и взаемна комуникација помеѓу наставниот кадар и учениците преку платформата Microsoft tems. Учениците и нивните професори со нетрпение го чекаа овој момент на почеток на новата учебна година во услови како што налагаат околностите со пандемијата.