МАССУМ натпревари 2021

И оваа година членовите на ЛМО зедоа учество на МАССУМ натпреварот. Честитки до сите наши учесници од името на ЛМО и СОЕПТУ „Кузман Јосифоски-Питу“, во иднина уште поголеми успеси бидејќи Вие го заслужувате тоа. Освоени награди: – Валентин Димитриоски -1во место- Интервју за работа на македонски јазик

Повеќе

Предавање за финансиска писменост

На 25.03.2021г. претставничката од Народната Банка на Република Северна Македонија, Кристина Павлеска одржа предавање за финансиска писменост. На предавањето учествуваа 31 ученик, претставници од 2-1,2-3 и 2-4 клас од СОЕПТУ„Кузман Јосифоски – Питу“ – Прилеп. Преку следење на презентациите учениците научија како да планираат својот личен бизнис

Повеќе