9 May is EUROPE DAY

HAPPY ANNIVERSARY EUROPEНашата успешна Еразмус приказна🇪🇸🇮🇹🇲🇰🇭🇷🇭🇺🇱🇹„Финасиски и претприемачки вештини за активно граѓанство“мобилност која се реализира во Sevila Spania, Јуни 2019.Името на училиштето е веќе добро познато меѓу европските училишта бидејќи заедно со нив креираме, создаваме, учиме и се дружиме во заедничките проекти кои успешно се реализираат. Нека

Повеќе

9 Мај – Денот на Европа

Често се запрашуваме  дали вредат сите жртви кои ги правиме во името на некоја повисока цел, дали вредат сите пари и материјални блага за кои неуморно се бориме, дали помалку граници значат поголема среќа. Многу животни мудрости ни ја откриваат тајната на убавината на живеењето. Единство. Обединсетост,

Повеќе

УСПЕШЕН НАСТАП НА МАССУМ НАТПРЕВАРОТ

Учениците од нашето училиште зедоа учество на МАССУМ државниот натпревар помеѓу сите средни стручни училишта во Македонија. И покрај новонастанатите случувања со корона вирусот, сепак нашите ученици успешно настапија на овој натпревар. Постигнати се следните резултати:1. Валентин Димитриоски трета година 2ро место во категоријата “Кариерно портфолио”. Во

Повеќе

Извештај за спроведување и реализирање на проекната задача

И во вакви вонредни услови, кога целиот свет се бори со светската пандемија на вирусот Корона , нашето училиште продолжува со својата работа. Моменталната ситуација не ги спречува вредните професори заедно со уште повредните ученици, користејќи ја технологијата и социјални медиуми, секој од својот дом,  да не

Повеќе

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

Учениците треба да ја следат наставата задолжително на следната адреса на google drive. На линкот секој ученик ќе може да си го најде класот и во класот сите предмети што ги изучува. Во очекување со нови инструкции за он лине настава следете ги моменталните информации на линкот.

Повеќе